Ebrar Karakurt zirveye ulaştı! Kırdığı rekorla adını Rusya tarih kitaplarına yazdıracak

Kariyer rekorunu kıran voleybolcu Ebrar Karakurt, Rusya rekorunu da kırarak adını tarih defterine yazdıracak.

Ebrar Karakurt zirveye ulaştı! Kırdığı rekorla adını Rusya tarih kitaplarına yazdıracak

Rusya Ligi final serisinde, Dinamo AkBars'a karşı etkileyici bir geri dönüş yapan Lokomotiv Kaliningrad, maçı sonuca bağlayamadı. 3-2'lik skorla mücadeleden mağlup ayrılan Kaliningrad'da Ebrar Karakurt yine ön plana çıktı.

boga-5.jpg

EBRAR RUSYA REKORUNU DA KIRACAK

Miliyet'in haberine göre, Rusya Ligi final serisinde Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Lokomotiv Kaliningrad ile Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Terzic'in çalıştırdığı Dinamo AkBars karşı karşıya geldi. Mücadelede Ebrar Karakurt'un takımı müthiş geri dönüş sağlasa da sonunu getiremedi.

Mücadeleye iyi başlayan Zoran Terzic'in takımı 2-0 öne geçti. Lokomotiv Kaliningrad ise müthiş bir geri dönüşe imza atarak 2-2'lik beraberliği yakaladı ve maçı karar setine götürdü. Dinamo AkBars karar setinde 17-15 ile mücadeleyi 3-2 kazandı. Karşılaşmanın setleri 25-20, 25-22, 17-25, 19-25 ve 17-15 sonuçlandı.

Tie break setinde Kaliningrad'ın 15 sayısının 13 sayısı Ebrar'dan geldi, maalesef galibiyete yetmedi. Milli oyuncu müsabakayı 35 sayı ile tamamladı.

Ebrar Karakurt, 217 sayıyla Rusya Süper Ligi Play-Off etabının en skorer ismi konumunda bulunuyor. Ebrar, Rusya Süper Ligi'nin Lig Etabı'nda kaydettiği 492 (410 hücum, 50 blok, 32 ace) sayı ile normal sezonun en skorer ismi olmuştu. Sezon içinde Dinamo Moskova karşısında 40 sayı kaydeden Erbar kariyer rekorunu kırmıştı.

Toplamda 709 sayıya ulaşan Ebrar, final serisinde kalan maçlarda alacağı 6 sayı, 714 sayı ile Ksenia Parubets'e ait olan Rusya rekorunu kırmış olacak.