Macron’un BM’deki Konuşması Olay Oldu! Macron Boş Salona Konuştu!

Afrikalılar, Macron'u kıtadaki Fransız birliklerini göz ardı ettiği için eleştirdi ve Fransa Cumhurbaşkanı'nın BM tribününde "boş salona" konuşması...

Macron’un BM’deki Konuşması Olay Oldu! Macron Boş Salona Konuştu!
Afrikalılar, Macron'u kıtadaki Fransız birliklerini göz ardı ettiği için eleştirdi ve Fransa Cumhurbaşkanı'nın BM tribününde "boş salona" konuşması da tartışıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ve boş koltuklar tartışma yarattı. Macron'un zaman zaman sesini yükselttiği konuşmasına tepkiler Afrika'da duyulurken, sosyal medya salonun ne kadar boş olduğuna odaklandı. Macron'un konuşması sırasında oditoryumun büyük bir kısmı boş kaldı ve Twitter kullanıcıları, "Fransa güzelliğini kaybetti" iddialarını desteklemek için sık sık çeşitli fotoğraflar paylaştı. Fransa'da bir milletvekili olan François Asselineau, Macron'un korkunç bir aşağılanma yaşadığını tweetledi. Konuşması sırasında, ulusların %70’i orada değildi. Fakat BM Genel Kurulu'nun en etkili liderlerinin konuşması sırasında odanın dolup taştığını iddia etti. Fransız medyasının parlatma çabalarına rağmen Macron'un dikkate alınmadığını söyleyen Asselineau, delegasyonların dörtte üçünün kendisini dinlemek için kafeteryada dinlenmeyi veya sigara içmeyi tercih ettiğini belirterek, dünyanın gözünde Fransa'yı küçük düşürdüğünü söyledi.

“Boş Bir Salonda Boş Bir Konuşma”

Macron'un platformda ellerini kaldırarak ve neredeyse boş odayı yan yana koyarken fotoğraflarını yayınlamanın yanı sıra, Fransız aşırı sağcı milletvekili Eric Laqua, Macron'un Fransa'nın BM'deki pozisyonunda büyük olasılıkla bir düşüşle karşı karşıya olduğu gözlemini yaptı. Başka bir Twitter kullanıcısı, Macron'un platformdaki aktif duruşuna, jestlerine ve ifadelerine dikkat çekmenin yanı sıra "boş bir salonda boş bir konuşma" ifadesini kullandı. Bir kullanıcı olan Duval Philippe, "BM'deki bu fotoğraf, Macron'un gelişinden bu yana Fransa'nın imajının düştüğünü açıkça gösteriyor. Kibirli, küçümseyen tavrı bizi dış dünyayla bağladı” dedi. Pek çok Twitter kullanıcısı, Macron'un bu sözlere ek olarak Fransa adına güçlü bir konuşma yaptığını da savundu. Öte yandan, Fransız BFMTV televizyon kanalının yayınladığı görüntülerde, Macron'un BM tribünündeki konuşması boyunca koltukların büyük ölçüde boş olduğu gözlemlendi.

Afrika Macron’a Tepkili

Fransa Cumhurbaşkanı BM'de 30 dakika boyunca yaptığı konuşmada, "Kesin olan bir şey var ki, sizinle konuşurken bile Rus ordusu Ukrayna'da. Rusya'da herhangi bir Ukrayna kuvvetinin varlığından haberdar değilim. Bunu hepimiz araştırmalıyız” sözleri Afrika'da da büyük yankı uyandırdı. Afrikalı aktivist Nathalie Yamb, kesin olan bir şey var, sizinle konuşurken Fransız birlikleri Nijer, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Senegal, Cibuti ve Madagaskar adalarında konuşlanmış ve bildiğim kadarıyla bu ülkelerin birlikleri Fransa, Afrika'ya giriyor” dedi. Başka bir kullanıcı, Fransa'nın kıtada askeri görevi olan ülkelerden biri olduğunu vurguladı ve oradaki Fransız birliklerini gösteren görseli yükledi. Kullanıcı, birliklerinin Afrika'yı terk etmesi için Macron'a güçlü baskı uygulanması çağrısında bulundu.