Rusya'nın en büyük ikinci bankası VTB Bank İran'da temsilcilik açtı

İran Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Peymanpak, Rus bankasının ilk defa ülkesinde temsilcilik açtığını duyurdu.

Rusya'nın en büyük ikinci bankası VTB Bank İran'da temsilcilik açtı

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ticareti Geliştirme Teşkilatı Başkanı Peymanpak, sosyal medya Twitter hesabındaki paylaşımında, Rusya'nın en büyük ikinci bankası VTB Bank'ın İran'da temsilcilik açtığını söyledi.

Peymanpak, "Ticareti Geliştirme Teşkilatı devam eden çabaları sonucunda Rusya'nın en büyük ikinci bankası olan VTB Bank, İran'da temsilciliğini açtı.

İran'da doğrudan varlığı olan ilk Rus bankasıdır ve döviz gelirlerinin bir kısmının tröst ağından bankacılık ağına aktarılmasında ve ticaretin şeffaflığında etkili olacaktır."

Amerikan olmak üzere Batılı ülkelerin cezaların altındaki İran ve Rusya, ticari ve mali işbirliğini daha çok artırarak, doları kademeli olarak bankacılık işlemlerinden ve ikili ticaretten çıkarmayı hedefliyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, bugün beraberindeki heyetle birlikte İran'ı ziyaret ediyor.

Novak'ın ziyaret esnasında İran ile Rusya arasında bir dizi ekonomik anlaşmanın yanı sıra Kuzey-Güney Koridoru için önemli bir ulaşım ağı olarak görülen Reşt-Astara Demiryolu anlaşmasının imzalanması bekleniyor.