Yargı'daki o sahne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını harekete geçirdi

Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz'in başrolünde yer aldığı Yargı dizisi, neredeyse her bölümüyle geceye damga vuruyor. Dizideki bir sahne üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alarma geçti.

Yargı'daki o sahne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını harekete geçirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Yargı" dizisinin bir bölümünde işlenen konunun, bakım kuruluşlarının itibarı ve kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik gelişimini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Dizide, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiaları işlendiği belirlendi.

654cddf2933ccb2828cde578.jpg

Bakanlık, şikayet dilekçesinde, çocukların yüksek yararı çerçevesinde milli ve manevi değerleri gözeterek bilimsel veriye dayalı hizmet veren bakım kuruluşları ile kuruluşlarda kalan çocukların psikolojik iyilik hallerine zarar verebilecek içeriklere karşı hassasiyetin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında, Bakanlığın tüm mecralarda çocuk haklarını savunduğu ve bu gibi durumların toplumun vicdanını rahatsız ettiği ifade edildi.

490.webp

Bakanlık yetkilileri, çocukların toplumsal uyumlarına zarar verecek ve haklarında olumsuz algı oluşturacak her türlü içerikle ilgili yasal süreçleri işleteceklerini belirtirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın RTÜK ile yapılan iş birliği kapsamında dizilerle ilgili hassasiyetleri dile getirmek üzere dizi yapımcılarıyla bir araya geleceği açıklandı.