İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol nereli?

Kuş Uçuşu dizisinin sevilen oyuncusu İbrahim Çelikkol, internet üzerinden araştırılıyor. İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol kaç yaşında ve nereli? İbrahim Çelikkol hayatı ve kariyeri...

İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol nereli?

İbrahim Çelikkol kimdir? İbrahim Çelikkol kaç yaşında? İbrahim Çelikkol oynadığı filmler neler? İbrahim Çelikkol nereli? İbrahim Çelikkol evli mi? Yakışıklı oyuncu İbrahim Çelikkol hakkında merak edilenleri sizler için açıklıyoruz...

İBRAHİM ÇELİKKOL KİMDİR?

İbrahim Çelikkol, 14 Şubat 1982 tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi. Soy bakımından baba tarafından Arap, anne tarafından ise Selanik göçmenidir.

Eğitim hayatına İzmit'te başlayan Çelikkol, ilkokulu bu şehirde tamamlamış ve ardından ortaokul ile lise eğitimini de Kocaeli'de aldı. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde işletme eğitimi alarak akademik kariyerine adım attı.

Modellik kariyerine üniversite yıllarında adım atan Çelikkol, 2004 yılında Türkiye'nin en iyi erkek modeli seçildi. Modellik kariyeri boyunca birçok prestijli defile ve reklam filminde yer aldı.

Oyunculuk kariyerine 2008 yılında "Pars: Narkoterör" filminde başrolle adım atan İbrahim Çelikkol, bu filmdeki performansı ile 2009 yılında "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Oyunculuk kariyeri boyunca "M.A.T.", "Karadağlar", "Keskin Bıçak", "Sıla", "Kördüğüm", "Aşk ve Mavi", "Muhteşem Yüzyıl Kösem", "Bir Umut Yeter", "Doğduğun Ev Kaderindir", "Kuş Uçuşu" gibi birçok dizi ve filmde önemli roller üstlendi.

İbrahim Çelikkol'un oyunculuk kariyerinde elde ettiği ödüller arasında, "Pars: Narkoterör" filmi ile 14. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu, 4. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu, 18., 21., 22., ve 23. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu gibi prestijli ödüller bulunuyor. Ayrıca, "Sıla" dizisindeki performansıyla 23. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. "Bir Zamanlar Çukurova" dizisindeki rolüyle de 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

İBRAHİM ÇELİKKOL ÖZEL HAYATI

2017 yılında mimar Mihre Mutlu ile evlenen Çelikkol'un, 2019 yılında bu birliktelikten Ali adında bir oğlu dünyaya geldi. Çift 2022 yılında boşandı.