Farah Zeynep Abdullah'tan, Aile'nin Hülya'sı Nur Sürer'e Yılmaz Güney yanıtı!

Bihter filminin başrollerinden Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney'e gösterdiği tepki üzerine kendisine tepki gösteren Nur Sürer'e yanıt vererek, "E, hani hepimiz eşit olmalıydık? Uçurtmayı şimdi kim vuruyor? Hani özgürce düşündüklerimizi söyleyebileceğimiz bir toplumda yaşamak istemiyor muyduk ya?" dedi.

Farah Zeynep Abdullah'tan, Aile'nin Hülya'sı Nur Sürer'e Yılmaz Güney yanıtı!

Bihter filminde başrol oyuncularından Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney konusunda kendisine tepki gösteren Aile dizisinin Hülya Soykan'ına hayat veren Nur Sürer'e tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuşan, Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney'in kadına karşı şiddet uyguladığını belirterek, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" demişti.

Nur Sürer ise yanıt olarak, "Hiç kimsenin haddi değil Yılmaz Güney’le ilgili konuşmak! Yılmaz Güney sinemanın kilometre taşıdır, o kadar. Onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar, ondan sonra konuşsunlar. Yılmaz Güney bizim; yani sinemacıların kırmızı çizgisidir. Kırıldım tabii bu açıklamalara" diyerek tepkisini dile getirmişti.

ekran-resmi-2023-10-10-11-35-19-1024x587-1-001.png

"SÖZDE AYDIN KESİMİN BÖYLESİNE LAFLAR EDİP ÇELİŞMESİ ÇOK ÜZÜCÜ"

Farah Zeynep Abdullah Hürriyet'e verdiği demeçlerde bu konuya tepki göstererek, Nur Sürer'e yanıt verip şöyle dedi:

"Bu açıklama, insan ayrımı ve hatta kendince küçümsemesi çok komik geldi bana... Sektörde kadın ve erkek eşitliğinin olmadığını her yerde söyleyen, 'Kadına şiddeti normalleştirenlerle mücadele etmeli, asla cezaevlerinden çıkarmamalıyız' diyen sözde aydın kesimin böylesine laflar edip kendileriyle çelişmesi çok üzücü. E, hani hepimiz eşit olmalıydık? Uçurtmayı şimdi kim vuruyor? Hani özgürce düşündüklerimizi söyleyebileceğimiz bir toplumda yaşamak istemiyor muyduk ya?

"KATİL AMA ÇOK GÜZEL FİLM ÇEKİYOR, SAPIK AMA ÇOK GÜZEL RESİM YAPIYOR..."

Şahsen ben propaganda filmlerini sevmiyorum, anlamıyorum da zaten, bence kamu spotu anlayışından bir farkı yok. Genel olarak sanata saygı duymayı anlarım, fakat putlaştırmayı aklım almıyor. Sanatçının yaşamıyla sanatı ayrı tutulamaz, tutarlı ve uyum içinde olmadığı sürece inandırıcı da olmaz. Çünkü bütün bunların toplamı olarak var olur insan. Katil ama çok güzel filmler çekiyor, sapık ama güzel resim yapıyor, ırkçı ama güzel şarkı söylüyor. Bu deli-dâhi dönemlerini geçtik artık.

İBRAHİM TATLISES'E DE TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkemiz bu konuda bayağı üretken. Tatlıses mesela, bu kadar büyük bir sesin böylesine bir karakterden çıkıyor olması çok üzücü."