Dilan Polat'ın "Şampiyonlar Ligi" paylaşımındaki fenomenlerin ifadeleri istendi

Dilan Polat'ın 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafındaki fenomenlerin soruşturması devam ediyor. Yapılan soruşturmalar kapsamında şüphelilerin ifadesinin alınması talep edildi

Dilan Polat'ın "Şampiyonlar Ligi" paylaşımındaki fenomenlerin ifadeleri istendi

İstanbul'da yaşayan Polat ailesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırılan bir fotoğrafta yer alan 13 şüphelinin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ifadelerinin alınması talep edildi. Soruşturma, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" suçlarına dair başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında Engin ve Dilan Polat çifti de gözaltına alınmış, ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma sürecinde, Dilan Polat'ın 2019 yılında sosyal medyada paylaştığı ve "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırdığı bir fotoğrafta yer alan fenomenlerin mal varlıklarına el konularak, 12 şirkete kayyım atanmıştı.

İFADELERİNİN ALINMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Son gelişmeye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Şampiyonlar Ligi" fotoğrafında görülen 13 şüphelinin ifadelerinin alınması için harekete geçti. Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nez Demirhan Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Yavuz Selim Korkut, İleyda Topal, İlke Elagöz ve Tuğba Demirhan'ın ifadeleri alınmadan önce, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başvuruda bulunuldu.

Ayrıca, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan "İvedi" başlıklı raporda, şüphelilere ait malvarlıklarının edinilmesine yönelik bilgi ve belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok hızlı bir şekilde gönderilmesi talep edildi.