Deniz Tekin müziği bıraktı! Yeni işini duyanlar şaşırdı

26 yaşındaki Deniz Tekin, müzik kariyerine son verme kararının ardından yeni mesleğini açıkladı.

Deniz Tekin müziği bıraktı! Yeni işini duyanlar şaşırdı

İzmir'de dünyaya gelen 26 yaşındaki Deniz Tekin, müziği bırakarak öğretmen olduğunu açıkladı.

DENİZ TEKİN YENİ MESLEĞİNİ AÇIKLADI

Ticari müzik yapmayacağını açıklayarak müziği bıraktığını duyuran Deniz Tekin yeni mesleğini, açıkladı. İngilizce öğretmeni olduğunu açıklayan Deniz Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

"İngilizce öğretmeni oldum ve bu hayatta verdiğim en iyi karar" diyerek yeni mesleği hakkında konuşan Tekin, "Hocam' diyorlar, bu bana hala garip geliyor" diyerek yeni rolüne alışma sürecini açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-04-16-165518.png

DENİZ TEKİN KİMDİR?

Türk müzisyen ve söz yazarı Hatice Deniz Tekin, 7 Haziran 1997'de İzmir'de dünyaya geldi. Ailesi, kamu sektöründe diş doktorluğu yaptığı için çocukluğu çeşitli illerde geçti. İlk olarak ailesiyle Mardin'e taşındı ve ilkokul eğitimini burada tamamladı. Daha sonra Gaziantep'e yerleşerek ortaokul ve lise eğitimini burada aldı. Müziğe olan ilgisi, babasının teşvikiyle piyano ve yan flüt çalarak başladı. Ortaokul ve lise yıllarında çeşitli yerel müzik gruplarında yer aldı. Gaziantep'te SoundCloud gibi müzik paylaşım platformlarında çalışmalarını paylaşarak ilgi topladı.

16 yaşında, küçük kafelerde canlı müzik performansları sergiledi. Aynı zamanda çeşitli müzik platformlarında "Daphead" kullanıcı adıyla kendi kayıtlarını paylaşarak tanındı ve bilinen şarkıların coverlarını seslendirdi. 2017 yılında ilk stüdyo albümü olan "Kozakuluçka"yı piyasaya sürdü. Bu albümde, Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu gibi isimlerin seslendirdiği "Beni Vur" adlı şarkıya kendi yorumunu kattı. Ayrıca "Bende Bir Problem Var" şarkısına İstanbul'da bir video klip çekti.