Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i kimdir? Oktay Kaynarca kimdir? Oktay Kaynarca kaç yaşında ve nereli?

Atv'nin iddialı dizilerinden Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i olarak izleyici ile buluşan Oktay Kaynarca merak konusu oldu. Peki, Ben Bu Cihana Sığmazam Cezayir kimdir? Oktay Kaynarca kimdir? Detaylar, haberimizde...

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i kimdir? Oktay Kaynarca kimdir? Oktay Kaynarca kaç yaşında ve nereli?

Her salı Atv ekranlarına gelen Ben Bu Cihana Sığmazam, milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Cezayir karakterine hayat veren Oktay Kaynarca'nın ise hayatı merak konusu oldu. Peki, Ben Bu Cihana Sığmazam Cezayir kimdir? Oktay Kaynarca kimdir? Oktay Kaynarca kaç yaşında ve nereli? İşte, detaylar...

boga-2024-02-25t153150-800.jpg

BEN BU CİHANA SIĞMAZAM CEZAYİR KİMDİR?

Çok genç yaşta İstanbul'un yer altı dünyasında nam salmış bir kabadayıyken, ağabeyinin bir CIA operasyonu sonucu öldürülmesi üzerine intikamının peşine düşmüş bir adam. İntikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu değil, bir an önce alınması gereken bir şey olduğunu düşündüğünden, ağabeyinin katlinin emrini veren CIA Türkiye Direktörü'nü kısa zaman içinde ortadan kaldırır. Yalnız bu eyleminin bir sonucu olur. Ailesini korumak adına kendisinin de öldü gibi gösterilmesine razı gelmek zorunda kalır.

boga-2024-02-25t153143-042.jpg

OKTAY KAYNARCA KİMDİR?

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965 yılında Malatya'da doğdu. Babası Malatyalı, annesi Elazığlı olan oyuncunun annesi ve babası Almanya’da çalıştığı için Üsküdar'da anneannesinin yanında büyüdü.

Üsküdar Lisesi'nde başladığı ortaöğrenimini Hopa Lisesi'nde tamamladı. Fiat fabrikasında elektrikçi olarak çalıştı. Bu sırada konservatuvar sınavlarına hazırlandı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girerek Tiyatro Ana Bilim Dalı'nda oyunculuk eğitimi aldı.1991 yılında mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında sahne deneyimlerine başlayan Kaynarca, Turgut Özakman'ın "Duvarların Ötesinde" adlı oyununda Ege Tiyatrosu'nda ilk profesyonel sahne deneyimini yaşadı. Daha sonra televizyon dünyasına adım atan Kaynarca, 1989 yılında TRT 1'de yayınlanan "Gençler" adlı dizide rol aldı.

boga-2024-02-25t153135-240.jpg

Sinema kariyerine adım atan Kaynarca, Yavuz Özkan'ın yönettiği "Yengeç Sepeti", "Bir Kadının Anatomisi" ve "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi" gibi önemli yapımlarda yer aldı. Bu filmlerdeki performansıyla birçok ödül kazandı ve Türk sinemasının tanınan yüzlerinden biri haline geldi.

Televizyon dünyasında da önemli projelerde yer alan Kaynarca, "Kurtlar Vadisi", "Kuzey Rüzgârı", "Adanalı" ve "Sakarya Fırat" gibi dizilerde başarılı performans sergiledi ve geniş bir hayran kitlesi edindi.

2015 yılında başlayan ve büyük beğeni toplayan "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde canlandırdığı "Hızır Çakırbeyli" karakteriyle büyük bir çıkış yakaladı ve birçok ödül kazandı.

Şimdilerde ise 20 Eylül’de yayın hayatına başlayacak olan ve büyük bir heyecanla beklenen Ben Bu Cihana Sığmazam isimli dizide başrolleri Pelin Akil ve Ebru Özkan gibi oyuncularla paylaşıyor.