İşte kışın yapmanız ve yemeniz gerekenler - Canan Karatay bedavadan biraz daha maliyetli reçeteyi anlatıyor

Hazırladığınız bu muhteşem karışımı turp gibi olmak için mutlaka yemelisiniz. Canan Karatay'ın da önerdiği turp, en şifalı sebze olduğu ortaya çıktı. Sizleri kış aylarında tüm hastalıklardan uzak tutacak muazzam bir tarif.

İşte kışın yapmanız ve yemeniz gerekenler - Canan Karatay bedavadan biraz daha maliyetli reçeteyi anlatıyor

Turp kış aylarının en popüler sebzelerindendir. Salatalarımıza lezzetiyle lezzet veren turp hakkında daha önce duymadığımız birkaç önemli gerçek var. Özellikle Canan Karatay'ın önerdiği turp, aslında tedavi dağıtan bir sebzeymiş.

Kış aylarında çok daha sık hastalanıyoruz. Soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi sorunlar bağışıklık sistemimiz güçsüzleştiğinde karşımıza çıkan hastalıklar içerisinde yer alıyor.

TURP GİBİ OLMANIN YOLU

Canan Karatay'ın turp gibi olmak için turp yiyin açıklaması yeniden gündeme oturdu. Peki turpla hazırlanan karışım nasıl yapılıyor?

Yer alan bir habere göre; Canan Karatay kış hastalıklarından korunmanın formülünü verdi ve açıklamasında “Kutu ve taze sıkılmış meyve suları çocukların ve bebeklerin alkolüdür. Şeker ve C vitamini aynı anda alındığında yararı değil zararı var. En doğal meyve zeytindir. Turp yiyin turp gibi olun” ifadelerine yer verdi.

BALLI TURP MUCİZESİ

Siyah turpla yapılan bu ballı turp mucizesini mutlaka deneyin. Eskiler hep yaparmış;

*İlk olarak orta boy siyah turpu yıkayın.


*Siyah turpun tepesini kesin ve içerisini dolma yapar gibi oyun, bu işlemi yaparken en alt kısmı delmemeye özen gösterin.

*Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir Yemek kaşığı bal ekleyin.


Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

NE İŞE YARIYOR?

Siyah turp, içerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı doğal bir çaredir.

Siyah turpun sayesinde böbrek ve safra kesesi taşlarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Siyah Turp, zengin lif kaynağı ile sindirim sürecini kolaylaştırır. Öte yandan gelişmiş sindirime yol açan safra fonksiyonunu geliştirerek vücudun genel sindirim sistemi hızını geliştirir.

Düşük kalorili olduğu için Diyet yapanlar için uygundur.

Bazı bilgilere göre; Siyah turp ayrıca grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Balgamı söküp atar aynı zamanda da bağışıklık sistemini çelik gibi yapar. Akciğerlere iyi gelen ballı turp mideyi de rahatlatmaktadır.