WhatsApp'tan efsane özellik! Mesajlarınızı sizden başkası asla göremeyecek

WhatsApp, "Sohbet Kilidi" özelliğini bir adım daha öteye götürerek, "Gizli kod" özelliğini duyurdu. Artık gizli kod ile siz istemediğiniz sürece hiç kimse mesajlarınıza ulaşım sağlayamayacak.

WhatsApp'tan efsane özellik! Mesajlarınızı sizden başkası asla göremeyecek

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarının gizliliklerini daha etkili bir şekilde korumalarını sağlamak amacıyla getirdiği "Sohbet Kilidi" özelliğine önemli bir güncelleme getirdi. Bu güncelleme ile birlikte "gizli kod" adını verdikleri yeni bir özellik kullanıma sunuldu.

GİZLİ KODLAR İLE SOHBETLERİ TAMAMEN KORUNAKLI YAPABİLİRSİNİZ

Gizli kodlar, kilitli sohbetlere ekstra bir güvenlik katmanı eklemek için tasarlandı. Kullanıcılar, bu özellikle kilitledikleri sohbetlere kendilerinin belirleyeceği özel kodları ekleyebilecek. Bu kodlar, telefonun güvenlik şifresinden bağımsız olarak çalışacak ve sohbete giriş yaparken kullanıcıların belirlediği güvenlik yöntemini kullanmalarına olanak tanıyacak. Bu şekilde, iki aşamalı bir güvenlik önlemi uygulanmış olacak.

Ayrıca, kilitli sohbetler klasörünü gizleme seçeneği de eklenmiştir. Kullanıcılar, kilitli sohbetleri sohbet listelerinden gizleyebilecek ve yalnızca arama çubuğu aracılığıyla erişebilecekler. Bu, kullanıcılara daha fazla gizlilik ve güvenlik sağlamak amacıyla yapılmış bir düzenleme.

Gizli kod özelliği, kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlamıştır, bu nedenle tüm kullanıcılar bu özelliğe hemen erişmeyebilir. Ancak, WhatsApp, birkaç ay içinde bu özelliğin dünya genelinde tüm kullanıcılara ulaştırılacağını belirtiyor.