TikTok yasaklanıyor mu? TikTok kapanacak mı? TikTok Amerika'da neden yasaklandı 2024?

TikTok, dünya genelinde oldukça popüler olan bir sosyal medya uygulamasıdır. Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen TikTok'un Amerika'daki durumu ise merak konusu haline geldi. Peki, TikTok yasaklanıyor mu? TikTok kapanacak mı? TikTok Amerika'da neden yasaklandı 2024?

TikTok yasaklanıyor mu? TikTok kapanacak mı? TikTok Amerika'da neden yasaklandı 2024?

TikTok, dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanmış olan bir sosyal medya uygulamasıdır. Milyonlarca kullanıcıya ulaşmasıyla dikkat çeken TikTok, özellikle Amerika'da yaşanan gelişmelerle gündeme geldi. Amerika'da TikTok'un yasaklanıp yasaklanmayacağı veya uygulamanın kapanıp kapanmayacağı, kullanıcılar arasında büyük bir merak konusu haline geldi. TikTok CEO'su Shou Zi Chew, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YİNE GALİP GELMEYİ UMUYORUZ"

Milliyet'in haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması TikTok'un 270 gün içinde ABD'deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasayı onaylamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, açıklamalarda bulundu.

Shou, söz konusu yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini ifade ederek, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz" dedi.