Vergisiz telefon ve 10 GB internet için başvuru nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, vergisiz telefon ve 10 GB internet başvurularının açıldığını duyurdu. Vergisiz telefon nasıl alınır? 10 GB bedava internet nasıl alınır? İşte başvuru süreci...

Vergisiz telefon ve 10 GB internet için başvuru nasıl yapılır?

Vergisiz telefon başvurusu nasıl yapılır? 10 GB internet başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği sağlayan "Genç Teknoloji Destek" programının başvurularının başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla hayata geçirilen bu destek programı, tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internetten oluşuyor.

haber-fotograflari-2023-11-15t130642-442.jpg

VERGİSİZ TELEFON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuruların nasıl yapılacağına dair Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" adresi üzerinden veya cep telefonlarına indirecekleri "GSBBiz" uygulaması aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvurular, gençlerin kullanacakları teknolojik cihazların vergisiz alınmasını ve 10 GB ücretsiz internet erişimini içeriyor.

Bu destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuruda bulunan öğrencilerin bilgisayar ve cep telefonu cihazlarının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9,500 liradan az olması, cihazların ikinci el olmaması, faturaların öğrencinin adına düzenlenmiş olması ve teknolojik cihaz ile internet desteği için bildirilen IBAN numarasının ve telefon hattının öğrenciye ait olması gerekiyor.

haber-fotograflari-2023-11-15t130703-011.jpg

Teknolojik cihaz ve internet desteği için belirlenen destek tutarı toplamda 5,500 lirayı geçmeyecek. Öğrencilere sağlanan bu destek, mobil telefon ve bilgisayar satın alım bedelinin belirli oranlarını içeriyor. Onaylanan başvurular sonucunda öğrencilere her ay 10 GB ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Bu destek, öğrenim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 12 ay boyunca kullanılabilecek.