LCD ekranlı Apple HomePod görüntüleri yayınlandı

Apple'ın ekranlı yeni bir HomePod geliştirdiği söyleniyor. İnternette paylaşılan yeni görüntülerde yeni HomePod'ın geniş bir LCD ekrana sahip olduğu görülüyor

LCD ekranlı Apple HomePod görüntüleri yayınlandı

9to5Mac'in son raporuna göre, Apple'ın ekranlı bir HomePod geliştirdiği iddia ediliyor. Bu bilgiler, güvenilir bir kaynak olan sızdırmacı "Kosutami" tarafından paylaşılan görüntülere dayanıyor. Görüntüler, büyük bir dokunmatik ekran sensörüne sahip bir HomePod prototipini gösteriyor ve 9to5Mac, bu görüntülerin gerçek olduğunu doğruladığını iddia ediyor.

Bu ekranlı HomePod'un kod adı "B720" ve Apple tarafından aktif olarak üzerinde çalışılan bir ürün olarak belirtiliyor. Rapora göre, montajı tamamlanmış HomePod'un ekran panelinde "LcdUTest" adlı bir dahili uygulama görüntüleniyor, bu da mühendislerin yeni ekranı test etmek için kullandıkları bir uygulama.

Apple'ın, bu yeni HomePod ekranı için bazı tvOS uygulamalarını uyumlu hale getirebileceği de söyleniyor. Örneğin, Apple Music ve Apple Podcasts, şarkı veya podcast çalarken albüm kapağının renklerine göre bulanık bir animasyon gösterebilecek.

Ekranlı bir HomePod hakkında daha önce de söylentiler vardı. Bloomberg muhabiri Mark Gurman, 2021 yılında Apple'ın böyle bir ürün üzerinde çalıştığını iddia etmişti. Ayrıca, Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2024'ün ilk yarısında 7 inç ekranlı yeni bir HomePod'un gelebileceğini öne sürmüştü.

Ancak şu an için bu ekranlı HomePod'un diğer özellikleri ve fiyatı hakkında net bilgiler yok. Bununla birlikte, Apple'ın akıllı ev ürünlerinde ekranlı çözümler geliştirme konusunda ilgili olduğu açık. Bu, Apple'ın HomePod ürünlerini diğer akıllı hoparlörlerden ayırmak ve kullanıcılar için daha işlevsel hale getirmek istediği anlamına gelebilir.