Kia Carnival'ın makyajlı versiyonu tanıtıldı

Kia Carnival'ın makyajlı versiyonu Güney Kore'de resmen tanıtıldı. Kaput ve ön çamurluklar, profil gibi makyaj öncesi modelden taşınmış gibi görünüyor.

Kia Carnival'ın makyajlı versiyonu tanıtıldı

Kia, Carnival'ın makyajlı halini Güney Kore'de resmen tanıttı ve MPV önümüzdeki yıldan itibaren Hindistan'da satışa sunulacak. Resmi fotoğraflar sadece MPV'nin dışını gösteriyor, ancak aracın beklediğimiz birçok yönünü de doğruluyor. Dördüncü nesil modelin tanıtımından üç yıl sonra, amiral gemisi minivan Kia'nın güncel tasarım diline ve hibrit motor seçeneğine kavuşuyor.

Mekanik olarak benzer Kia Sorento SUV'un son makyajıyla eşleşen revize edilmiş burun, görünümün odak noktasıdır. Daha büyük bir kaplan burnu ızgarası ve tek bir alt tampon girişi, dar yatay LED şeritlere sahip dikey olarak yerleştirilmiş farlarla birleşiyor. Öte yandan, kaput ve ön çamurluklar da profil gibi makyaj öncesi modelden taşınmış görünüyor.

Alaşım jant stili mevcut Kia araçlarında, özellikle EV5 ve EV9'da görülenlere benziyor. 2025 Carnival'ın arka kısmı artık daha pürüzsüz çünkü bagaj kapağı kolu artık görünmüyor. Arka tamponda yer alan alt ışıklar öncekine göre daha ince görünüyor, ancak tamponun metalik kaplaması önceki modele göre daha fazla uzanıyor.

İç mekan fotoğrafları henüz gösterilmedi, ancak Kore'deki kaynaklara göre kavisli ekranlara ve parmak izi tanıma teknolojisine sahip olacak. Sunroof'lar daha yüksek donanım seviyelerinde de mevcut olacak. Carnival, EV9'dan esinlenen yeni koltukların yanı sıra, gösterge ve bilgi-eğlence için çift kavisli ekranlar ve ADAS gibi güvenlik teknolojisi gibi ek olanaklara sahip olacak.

Pazara bağlı olarak, iki benzinli motor ve bir dizel motor mevcut olacaktır. Turboşarjlı 1.6 litrelik motor ve bir elektrik motorundan oluşan hibrit güç aktarma organının benimsenmesi yeni bir eklemedir. Dünya genelinde aynı konfigürasyon Kia Sorento'da da mevcuttur. Bu yeni motor, serideki mevcut 3.5 litrelik V6 benzinli ve 2.2 litrelik dizel motorlara katılacak.