Google Podcast'e veda tarihi açıklandı! 2024'te yerini başka bir uygulamaya bırakacak

Google, 2024 yılına kadar Google Podcast'leri aşamalı olarak kaldırmayı ve YouTube Music'te podcast deneyimini geliştirmeyi planlıyor

Google Podcast'e veda tarihi açıklandı! 2024'te yerini başka bir uygulamaya bırakacak

YouTube Music, podcast deneyimini iyileştirmek amacıyla 2023 yılının sonuna kadar dünya genelinde Podcast'leri sunmayı hedefliyor. Bu değişiklikle birlikte, Google Podcast'ler aşamalı olarak 2024 yılında kaldırılacak.

Bu geçiş süreci, kullanıcılara sorunsuz bir geçiş sağlamak için geliştirilen araçlar ve RSS beslemesi entegrasyonu gibi önemli özellikleri içerecek. İçerik oluşturucuları da daha kapsamlı podcast oluşturma ve analiz özelliklerinden faydalanabilecekler.

YouTube, bu değişiklikleri duyururken, Google Podcasts kullanıcılarına YouTube Music'teki Podcast'lere geçişte yardımcı olacaklarını belirtti. Kullanıcı geri bildirimlerini alarak ve geçiş araçlarını geliştirerek Google Podcasts'ten YouTube Music'e geçişi kolaylaştırmayı planlıyorlar. Bu araçlar tamamlandığında, kullanıcılar için ayrıntılı talimatlar sunulacak.

YouTube Music, podcast izleme ve dinleme özelliklerini bu yılın başlarında ücretsiz bir abonelik gerektirmeden kullanıma sundu. Bu yeni podcast deneyimi, indirme seçenekleri, arka planda çalma ve ses ile video podcast'leri arasında sorunsuz geçiş gibi özellikleri içeriyor.

Kullanıcılar, basit bir aktarım prosedürü ile Google Podcasts içeriğini YouTube Music'e taşıyabilecekler. Ayrıca, şu anda YouTube'da bulunmayan podcast'leri RSS beslemeleri aracılığıyla YouTube Müzik koleksiyonlarına ekleyebilecekler. Kullanıcılar ayrıca program aboneliklerini içeren bir OPML dosyasını indirebilecek ve bu dosyayı uygun bir uygulamaya yükleyebilecekler.

YouTube Music, RSS yüklemelerinin yanı sıra gelişmiş podcast oluşturma ve analiz yetenekleri sunacak. Bu, podcast'lerin YouTube Music platformunda daha fazla dinleyiciye ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Son olarak, kullanıcılar için acil bir değişiklik olmayacak. YouTube, YouTube Music ve Google Podcasts'e erişmeye devam edebilecekler. Ancak, Google Podcasts kullanıcıları gelecekte YouTube Music'e geçmeyi düşünmelidirler, çünkü Google Podcasts 2024 yılında kaldırılacak.