Apple iOS 17.1 yayınlandı, AirDrop'a büyük yenilik geldi

Apple, iPhone'lar için önemli bir güncelleme olan iOS 17.1 güncellemesini yayınladı. Yeni sürümde bazı heyecan verici yeni özelliklerin yanında bazı hatalar için düzeltmeler var.

Apple iOS 17.1 yayınlandı, AirDrop'a büyük yenilik geldi

Apple, iOS 17.1 güncellemesini iPhone kullanıcıları için sunarak bir dizi önemli özelliğin yanında hata düzeltmeleride yaptı. İşte iOS 17.1'in öne çıkan özellikleri

Apple Music Yükseltmeleri

Artık iOS 17.1 ile müzikseverler şarkıları, albümleri ve çalma listelerini "favorilere ekleyebilirler". Müzik uygulaması, favorilerinizi görüntülemeniz için yeni filtreleme seçenekleri sunuyor. Ayrıca, çalma listelerini özelleştirmek için sanat eseri kitaplığı da mevcut. Bu sayede kullanıcılar, çalma listelerinin altında akıllı şarkı önerilerini bulabilirler.

Geliştirilmiş AirDrop Özellikleri

iOS 17.1 ile AirDrop'ta önemli iyileştirmeler yapıldı. Artık cihazlar kapsama alanının dışında olsalar bile aktarımlar internet üzerinden devam edebiliyor. Kullanıcılar Wi-Fi yanı sıra hücresel veriyi de kullanarak AirDrop aktarımları yapabilirler.

Apple Cüzdan Özellikleri

Birleşik Krallık'taki kullanıcılar için iOS 17.1, Connected Cards özelliği aracılığıyla banka hesap bakiyelerini ve işlem geçmişini görüntüleme imkanı sunuyor. ABD'de bu özellik Discover ile işbirliği yaparak sunuluyor, ancak diğer bölgeler için ne zaman geleceği hala belirsiz.

Bekleme Modu İyileştirmeleri

iOS 17.1 ile Apple, Bekleme Modu ayarlarına yeni bir 'Ekran' bölümü ekledi. Bu bölüm, ekranın ne zaman otomatik olarak kapatılacağını ve gece modu gibi özelleştirme seçeneklerini içeriyor.

Dinamik Ada'da El Feneri Göstergesi

İlk olarak iPhone 15 Pro'da tanıtılan yeni el feneri göstergesi, iOS 17.1 ile iPhone 14 Pro kullanıcılarına sunulacak.

Kilit Ekranında Fotoğraf Karıştırma

iOS 17.1, Kilit Ekranı'nda Fotoğraf Karıştırma özelliğiyle ilgili uzun süredir devam eden bir sorunu gideriyor. Artık kullanıcılar belirli bir albümü seçerek Fotoğraf Karıştırma özelliğini kullanabilirler.

Diğer Hata Düzeltmeleri

Güncelleme, madde kilidi desteği, ekran süresi ayarlarının cihazlar arasında senkronizasyonunu artıran geliştirmeler ve özel zil sesleri ile klavye duyarlılığı sorunlarını içeren bir dizi hata düzeltmesi de içeriyor.

Bunun yanı sıra, iPad kullanıcıları için benzer özellik yükseltmeleri sunan iPadOS 17.1 güncellemesi de mevcut.