Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşında ve nereli?

İngiltere'nin en çok izlenen programlarından Aşk Adası artık Türkiye'de de yayınlanacak. Programı Saba Tümer'in sunacağının öğrenilmesinden sonra "Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşında, nereli?" soruları gündeme geldi. Peki, Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşında, nereli?

Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşında ve nereli?

Dijital platform Gain'de yayınlanmaya hazırlanan Aşk Adası yarışması sunucusu Saba Tümer oldu. Peki, Saba Tümer kimdir? Saba Tümer kaç yaşında ve nereli? İşte Tümer'in biyografisi...

boga-100.jpg

SABA TÜMER KİMDİR?

İzmir'de 5 Aralık 1970 tarihinde doğan Saba Tümer, ilk eğitimini Alsancak'taki Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Ardından Özel İzmir Fatih Lisesi'nden mezun oldu ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'ne kabul edildi.

boga-2024-02-15t134401-300.jpg

KARİYERİ

Gazetecilik kariyerine NTV'de başlayan Saba Tümer, daha sonra Show TV'ye geçti ve bir süre dış haberler sorumlusu olarak çalıştı. Daha sonra SKYTURK'e geçerek Serdar Akinan ile birlikte "Ne Var Ne Yok" adlı programı sunuculuğunu üstlendi. Ardından Show TV'ye geri dönerek "Saba Tümer'le Bu Gece" programını sunmaya başladı. Burada gece haberlerini sunmaya devam ederken Okan Bayülgen'in teklifi üzerine "Haber Makinası" adlı programda yer aldı. Aynı dönemlerde köşe yazarı Pakize Suda ile Star TV'de "Lütfen Bu Konuya Girmeyelim" isimli kadın programını sundu. Star TV'nin programı yayından kaldırmasının ardından tekrar Show TV'ye dönerek Cem Özer ile birlikte "Haberiniz Var mı?" isimli sabah programını sunmaya başladı.

boga-2024-02-15t134412-375.jpg

Bu programın sona ermesinin ardından bir süre ekranlardan uzak kalmayı tercih eden Saba Tümer, 31 Mart 2008 itibarıyla HaberTürk'te "Saba Tümer'le Bu Gece" isimli haber programının sunuculuğuna yeniden başladı. Bir ara Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte "Yok Daha Neler" isimli programın sunuculuğunu üstlendi ancak daha sonra bu program da yayından kaldırıldı. Daha sonra "Saba Tümer'le Bu Gece" programı CNN TÜRK'e geçti ve bir yıl sonra yeniden Show TV'ye döndü. Show TV'ye döndüğünde Saba Tümer gece programını haftada bir yayınlanacak şekilde düzenledi. Son olarak 12 Eylül'de "Saba Tümer'le Bugün" programını sunmaya başladı. 2015-2016 yıllarında TV8 ekranlarında yayımlanan "Saba ile Oyuna Geldik" adlı yarışma programını sundu.