Polat çiftinin tutukluluğuna itiraz geldi

Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından, çiftin avukatı Sevinç Horoz tutukluluk durumuna itirazda bulundu.

Polat çiftinin tutukluluğuna itiraz geldi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" kanunlarına muhalefet suçlarından haklarında işlem başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Operasyon neticesinde toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti. Toplamda 19 saat süren işlemlerin ardından, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın bulunduğu 12 kişi tutuklanmış, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dün adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanarak, tutuklu sayısı 14'e yükselmişti, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DİLAN-ENGİN POLAT ÇİFTİNİN AVUKATI, TUTUKLUĞA İTİRAZ ETTİ

Marmara Cezaevi'nde 9 gündür tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, 10 Kasım tarihinde sulh ceza hakimliğine başvurarak çiftin tutukluluklarına itiraz etti. Ancak, tutukluluk itirazıyla ilgili mahkeme henüz bir değerlendirme yapılmadı.