TÜRK-İŞ Başkanı açıkladı! Asgari ücrette bu teklif edilirse masadan kalkarız

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Atalay, 14 bin TL teklif edilmesi halinde ne yapacakları yönünde gelen soruya, "Masadan kalkarız" dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı açıkladı! Asgari ücrette bu teklif edilirse masadan kalkarız

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret görüşmelerinde 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi.

2024 asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay komisyonda 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını söyledi.

"O ZAMAN MASADAN KALKARIZ"

Atalay, hükümet tarafının teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını söylerken, 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırıyla hükümetin gelmesi halinde ne yapacaklarına ilişkin, "O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz" dedi.

"BİZİM RAKAM TELAFFUZ ETMEMİZ DOĞRU DEĞİL"

Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Atalay "Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz" dedi.

Atalay, asgari ücrete yılda bir defa zam yapılacağı göz önüne alındığında yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini ifade etti.