Mehmet Şimşek'ten 'yerel halk' tepkilerine yanıt!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tepkilere neden olan 'yerel halk' ifadesinin iddia edildiği gibi bir anlamda kullanılmadığını ifade etti.

Mehmet Şimşek'ten 'yerel halk' tepkilerine yanıt!

ABD'de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesini kullanması halen gündemde yer alıyor. Şimşek, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aslında "yerel yatırımcılar" anlamında bir ifade kullandığını belirtti.

"BAŞKALARININ İDDİA ETTİĞİ GİBİ DURUMUMUZ SÖZ KONUSU OLMAZ"

Birgün'ün haberine göre, ABD'deki açıklaması üzerinden gündeme getirilen iddialara da yanıt veren Şimşek, "yerel yatırımcılar" anlamında bir ifade kullandıklarına dikkati çekti.

Şimşek, uluslararası bir finans platformunda programa olan ilgiden bahsettiklerini, dolayısıyla yerel kelimesinin vatandaşlara yönelik olmadığını kaydetti.

Kelimenin finans jargonunda da yoğun olarak kullanıldığına işaret eden Şimşek, "Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye'de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz" dedi.

Şimşek, şöyle tamamladı:

"Program sayesinde biz Türkiye'nin ekonomik geleceğini güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Büyüme potansiyelini arttıracağız. Makroekonomik sorunlarımızı kökten çözeceğiz. Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz. Bütçe disiplinini sağlayacağız. Türkiye'nin cari açıklarını kalıcı bir şekilde aşağı çekeceğiz ve bunun sayesinde Türkiye'nin dış kırılganlıkları, dış şoklara karşı dayanıklılığını artıracağız. Bütün bunlar milletimizin, vatandaşımızın refahı için, Türkiye'mizin sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlaması içindir. Uluslararası bir finans platformunda anlamı çok net olan kelimeyi kullanmamın istismar edilmesi gerçekten bizi çok şaşırttı. Belli ki kötü niyetli çevreler var. Onun için biz programımıza odaklanacağız. Programımızı uygulayacağız, başaracağız inşallah. Bunun sayesinde milletimizin refahı artacak. Türkiye daha rekabetçi, daha güçlü olacak."