SSK Bağ-Kur Emekli Maaşı Açıklandı! 2023 Yılı Emeklilerin Yüzü Gülecek mi?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri bir süredir yeni maaş zammını bekliyordu. Gelen haber sonrasında emeklilerin yüzde kaç zam alacağı ortaya çıktı. En düşük emekli maaşı kaç TL oldu?

SSK Bağ-Kur Emekli Maaşı Açıklandı! 2023 Yılı Emeklilerin Yüzü Gülecek mi?

Emekli maaşındaki son durum ve detaylar tek tek ortaya çıkmakta. 2023 yılında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde kaç zam alacak? Detaylarıyla birlikte merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklaması...

2023 yılı Ocak zammı için milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu rakam dün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu ile beraber memur ve emekliler için oluşan 6 aylık enflasyon farkı yüzde 16 olarak hesaplanmıştı.

Bu rakamın üzerine refah payı olarak ilave edilecek ek zam oranı ise dün Sözleşmeli Personele Kadro Şöleni töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında söz konusu oranı yüzde 25 olarak ilan etmiş, memur ve emekli maaşlarına zam oranı bu sefer eşit olarak belirlenmişti.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI YÜZDE 30 OLDU!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu zam oranı için beklenen yeni açıklama yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Bugün mecliste gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve memur maaşına yapılacak olan zam oranını yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine yükselttiklerini duyurdu.

EN DÜŞÜK SGK İŞÇİ VE BAĞKUR 2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL?

Gelen zamdan sonra yüzde 30 üzerinden artış yapıldığı takdirde SSK 200 öncesi emekli maaşı 6 bin 327 TL, Bağkur tarım emeklisi ve Bağkur esnaf emeklisi maaşı 5 bin 500 TL olarak uygulanacak. En düşük emekli maaşı için de söz konusu ödenen rakam 5.500 TL'ye yükseltildi.