Sağlık Bakanlığı 419 işçi alacak! Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı gerçekleştirecek. Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı kura çekilişi ne zaman? Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı kura çekilişi sonuçları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 419 işçi alacak! Sağlık Bakanlığı işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sürekli işçi alımı kura çekilişi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı kura çekilişi ne zaman? Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı kura çekilişi sonuçları ne zaman? Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı başvuru şartları nelerdir?

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİLİŞİ TARİHİ

Sağlık Bakanlığı 419 işçi alımı kura çekilişi 22 Aralık Cuma günü saat 09:00-18:00 saatleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUCU NEREDEN AÇIKLANACAK?

Kura çekilişinin tamamlanmasının ardından asil ve yedek liste, https://yhgm.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden duyurulacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin belirtilen şartları, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar için ilgili yönetmelik hükümleri bulunmaktadır.

Eski hükümlü olarak başvuruda bulunanlar için, belirli suçlardan mahkum olmamak şartı aranmaktadır.

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar için, Askerlik Kanunu veya Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında terör olayları nedeniyle malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak şartı bulunmaktadır.

Genel Başvuru Şartları:

18 yaşını tamamlamış olmak.
İlan tarihi itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (04 Aralık 1983 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilir).
Meslek için belirlenen okuldan mezun olmak ve istenilen belgelere sahip olmak.
Beden, akıl ve ruh sağlığı açısından görevini devamlı yapmasına engel olacak durumda olmamak.

Öncelik Hakkına Sahip Olan Adaylar:

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımında öncelik hakkına sahip olan adaylardan, özel kanunlarda belirtilen özel şartları taşımak.
Öncelik hakkını gösterir belgeye sahip olmak.
Bu bilgiler ışığında, başvuru şartlarını taşıyan adaylar 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek kura çekiliş sonuçlarını https://yhgm.saglik.gov.tr/ adresinden takip edebilirler.