Rapor Parası Ibana Ne Zaman Yatar?

Sigortalı çalışan kişiler raporlu olarak işe gidemedikleri durumda maaşlarının bir bölümünü SGK üzerinden alabiliyor. Rapor parası Ibana ne zaman yatar?

Rapor Parası Ibana Ne Zaman Yatar?

Rapor paraları almak için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekir. Sigortalı olarak bir iş yerinde çalışan kişilerin işe gidememeleri durumunda kesilen tutar kurum tarafından karşılanır. İstirahat esnasında alınan raporun ilk iki günü rapor paralarında hesaplanmamaktadır. Rapor parası hesaplama günlük kazancın 2/3 bölümü dikkate alınır. Rapor paraları Ziraat Bankası'na yatırılır. Ödemeler her ayın 8’i ile 14’ü arasında gerçekleştirilir.

Rapor Parası İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İş göremezlik ödeneği almak için bir yıl içerisinde 90 gün prim yatırmanız gerekir. Aksi durumda SGK tarafından ödeme yapılmamaktadır. Alacağınız raporda mutlaka bir hastalık teşhisi bulunmalıdır. Aldığınız iş göremezlik raporunun mutlaka doğru kuruma bildirilmesi gerekir. İş görmezlik raporu size en yakın herhangi kuruma bildirilmelidir.

E Devlet Üzerinden Hesaba Para Aktarılabilir Mi?

E devlet şifresi bulunanlar sisteme giriş yaparak yeni bir hesap bildirimi yapabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak tüm ödemeler hesaplara aktarılır.

Rapor Parasını Hangi Bankalar Yatırıyor?

Kurum tarafından gerçekleştirilecek ödemelerin hesaba aktarılması için kurumun anlaşmalı olduğu bankalardan yararlanmak gerekir.

Rapor Parası Hesaba Ne Zaman Yatar?

İnternet üzerinde hesap tanımlaması yaptığınız zaman e devlet üzerinden bu sonucu öğrenebilirsiniz. Paraların hesaba için sistem üzerinden şahıs ödemesi sorgulamasını yapabilirsiniz. Şahıs ödemesi gözükürse ödemelerinizi talep edebilirsiniz. Seçtiğiniz hesaba paranın yatırılması ile beraber sistemde kayıtlı işlemlerde ilgiliye aktarılır. Sistemde yer alan hesap numarasını da istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Rapor parası Ibana ne zaman yatar? IBAN Bildirimi yaparak hesap tanımladığınız zaman ayın ilk gününde ödemeler gerçekleştirilir. Paranın gönderilmesi için rapor paranızın mutlaka onaylanması gerekir. Hesap tanımı yapan kişiler rapor ödemelerin her ayın birinde alır. Hesap tanımı bildirmeyen kişiler ise ayın sekizinci gününde paralarını alacaktır. Rapor parası sosyal devlet anlayışı üzerinden verilen ödemelerden bir tanesidir. Kanunda belirtilen şartları taşıyorsanız sizde rapor paralarından yararlanabilirsiniz. Rapor paraları hakkında sorgulamaları da e devlet üzerinden yapabilirsiniz.