PTT Yardımlarını Son Hız Devam Ettiriyor! Kişi Başına Alacağınız Para 3700 TL Olarak Belirlendi!

Aile Bakanlığı'ndan yeni bir yardımla ilgili açıklama geldi. 3.708 TL, hak kazanan aileye hızlı bir şekilde gönderilecek ve bu para aynı hızda PTT üzerinden çekilebilecektir.

PTT Yardımlarını Son Hız Devam Ettiriyor! Kişi Başına Alacağınız Para 3700 TL Olarak Belirlendi!

Program, PTT üzerinden dilediğiniz gibi yararlanabileceğiniz başka bir yardım da sunuyor. Devlet çocukları eğitmek için elinden geleni yapıyor. Öyle ki ilkokul, ortaokul veya liseye kayıtlı bir çocuğunuz varsa devletten yardım alabileceksiniz. PTT'yi, uygun olmanız durumunda geri ödemesiz yardım ödemeleri almak için kullanabilirsiniz.

Çocuğu okula giden dar gelirli vatandaş için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adeta kolları sıvadı. SED başvurusu kapsamında yapılan inceleme sonucunda yardım almaya hak kazanabileceksiniz. Başvurunuzu gönderdikten sonra 3.708 TL alacaksınız. Ek olarak daha önce söylediğimiz gibi PTT'yi kullanarak bu parayı dilediğiniz gibi çekebilirsiniz.

Devlet Öğrencilerin Üstüne Titremeye Devam Ediyor

Bu günlerde, okul için ödeme yapmak büyük bir mali yük haline geldi. Durum o kadar kötüye gitti ki, hükümet şimdi mücadele eden ve çocuklarını okula göndermekte zorlanan vatandaşlara SED yardımı sunuyor. SED yardımının 2022'de milyonlarca haneye yardımda bulunmasına rağmen, öğrenci velileri SED yardımının 2023'te verileceğini öğrenince çok sevindi. 20.000'den fazla aile yararlanmış olsa da SED ödemelerinin 2023'e kadar başlaması beklenmiyor.

42441.jpg

Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yürütülen destekten dilediğiniz gibi yararlanabileceksiniz. Maddi sıkıntılarına rağmen çocuğunu okula göndermek için çabalayan bir ebeveyn olarak bu yardımı kullanabileceksiniz. Öyle ki bu sosyal paketler okul masraflarını karşılayarak daha iyi bir durum sağlayabilir. Bakanlığın 2023 yılında refah ortamında yaşaması gereken çocuklara ödeme yapacağını açıkladığı andan beri SED yardımından kimlerin yararlanabileceği araştırılıyor.

SED Yardımı Tam Olarak Ne Kadar?

Geçen yıl da bu sosyal desteği alan birey, 2023 yılında SED yardımının miktarını merak ediyor. 2023 yılında çocuğun sınıfına göre 1.648 TL'den 3.295 TL'ye kadar çeşitli seviyelerde yardım yapılacak. Çocuklar için net şekilde 2 Bin 59 TL destek sağlanıyor. İlköğretim desteği olarak 3 Bin 90 TL ödeniyor. Orta Öğretim Desteği 3 Bin 295 TL ve Üniversite desteği olarak 3 Bin 708 TL ödenecek.