Petrol fiyatları düştü, gözler fiyatlara çevrildi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 82,36 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu gerilemenin ardından akaryakıt fiyatlarında da indirim olup olmayacağı ise merak konusu haline geldi.

Petrol fiyatları düştü, gözler fiyatlara çevrildi! Akaryakıt fiyatları düşecek mi?

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 82,75 dolara kadar yükseldi, ancak günü 82,66 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün, kapanışa göre yüzde 0,36 azalarak 82,36 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,56 dolardan alıcı buldu.

ABD'NİN TİCARİ HAM PETROL STOKLARI ARTTI

Fiyatların düşüşünde, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış öngörüsünün ülkede talebin zayıf seyrettiği algısını güçlendirmesi etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta önceki haftaya göre 8 milyon 428 bin varil artacağını tahmin etti. Bu rakam, piyasa beklentilerinin üzerindeydi; zira stoklarda 7 milyon 168 bin varil azalma öngörülüyordu. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) ise resmi petrol stok verilerini bugün açıklayacak. Eğer stoklarda artış görülürse, petrol fiyatlarının düşüş eğilimini sürdürmesi bekleniyor.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik de fiyatların düşüşünü destekliyor.

Brent petrolde teknik olarak 82,47 ile 82,55 dolar aralığının direnç, 82,29 ile 82,19 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Geçtiğimiz perşembe rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 1,10 TL, benzin grubunda 76 kuruş indirim yapıldı. Gerileyen petrol fiyatlarından sonra akaryakıta indirim beklentileri doğdu.