MTV borcu nereden sorgulanır? MTV borcu nasıl ödenir?

MTV borcu nereden sorgulanır? MTV borcu nasıl ödenir? MTV borcunu ödememe cezası var mı? İşte detaylar...

MTV borcu nereden sorgulanır? MTV borcu nasıl ödenir?

MTV'nin ilk taksit ödemeleri için son tarih gelip çattı ve araç sahipleri bu konuda harekete geçiyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için son tarih bugün ve vatandaşlar, ödemelerini çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

MTV BORCU SORGULAMA

MTV borcunun sorgulanması ve ödenmesi oldukça kolay. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-Devlet ekranı üzerinden TC kimlik numarası bilgilerini giren mükellefler, MTV borçlarını sorgulayıp ödemelerini yapabiliyorlar. İşlem yapmak için öncelikle TC Kimlik veya Vergi Kimlik Numarası ile plaka bilgisi girilir ve ardından güvenlik kodu kutucuğuna girilerek sorgula butonuna basılır. Bu adımların tamamlanmasıyla borç sorgulanmış olur ve ödeme işlemine geçilebilir.

MTV BORCU NASIL ÖDENİR?

MTV borcunun ödenmesi için diğer bir seçenek ise Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-Devlet ekranı üzerinden hizmet almak. Yine TC kimlik numarası bilgileriyle giriş yapılarak borç sorgulanır ve ödeme gerçekleştirilir. Bu yöntem de hem kolay hem de güvenli bir ödeme alternatifi sunuyor.

Dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ve mobil uygulamaları, vergi daireleri, PTT ve banka şubeleri MTV ödemeleri için tercih edilebilecek yerler arasında. Ancak, ödemesini 31 Ocak'a kadar yapmayanlar için aylık yüzde 3,5 gecikme faizi uygulanacak.

MTV BORCU SORGULAMA EKRANI