KYK Kredi ve Bursları Kaç TL'ye Yükseldi? 2023 KYK Kredisine Zam Yapıldı!

KYK kredi ve burs ödemelerindeki son durum açıklandı. Kabine Toplantısı sonrasında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi ve bursları için konuştu. Öğrencilere yapılan eğitim bursu zammı dikkat çekti.

KYK Kredi ve Bursları Kaç TL'ye Yükseldi? 2023 KYK Kredisine Zam Yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna yaptığı açıklamada önemli ifadelere yer verdi. KYK kredi ve burslarında son durum nedir? İşte zamlı olarak öğrencilere verilecek kredi hakkında yeni ödemeler açıklandı.

Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçerek kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimizde 45 lira veriyorlardı. Bu yıl itibarıyla lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükseltmiştik. Yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık." dedi.

YENİ KYK BURS ÜCRETLERİ 2023

Lisans öğrencileri: 1250 TL (eski ödeme 850 TL)

Yüksek Lisans öğrencileri: 2500 TL (eski ödeme 1700 TL)

Doktora öğrencileri: 2750 TL (eski ödeme 2550 TL)

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.