Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası FED’in mesajları yakından izleniyor

Küresel piyasalarda Amerikan Merkez Bankası Fed’in mesajları yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası FED’in mesajları yakından izleniyor

Üyeleri konuşmaları Haziran ayı için görüş birliği olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Amerika'da borç limitine dair gelişmeler mercek altında.

Fed üyelerinden gelen şahin açıklamalar ve borç tavanı sorunu Amerikan Borsalarında satışlara yol açarken Çin, Asya Pasifik hareketleri üzerinde belirleyici olmayı devam ediyor.

S&P 500’ün Salı gününü yüzde 0,6 düşüşle kapamasından sonra vadeliler ılımlı bir şekilde toparlanıyor. Asya’da Japon borsaları ülkenin yüzde 1,6 ile beklentiyi geçen büyüme performansı sonrası rallisini devam ettiriyor. Salı günü 1990 yılından beri en yüksek kapanışı gerçekleştiren Topix artıda.

Çin’de beklenin altında gelen perakende satış ve sanayi üretimi sonrası gözler PBOC’ye çevrilirken Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 geriledi. Dolar/offshore yuan da 7 seviyesini kırdı.

Bloomberg Dolar Endeksi 1.230 seviyesinde yatay. Amerika 2 ve 10 yıllık tahvil getirileri ikişer baz puan düşüşle birlikte yüzde 4,06 ve yüzde 3,52 seviyesinde. 2 yıllık getiri Salı günü yedi baz puan yükselmişti.

Salı günü yüzde 1,4’lük sert düşüşle birlikte 2.000 doların altına gerileyen spot altın ons fiyatı yüzde 0,1 artıda ve 1.992 dolardan alıcı buluyor.