Kredi kartına taksit uygulaması kaldırılacak mı?

Kredi kartına taksit uygulaması kaldırılacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartına taksit açıklaması dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlar da kredi kartı konusunda yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Kredi kartına taksit uygulaması kaldırılacak mı?

Kredi kartları, milyonlarca insan tarafından neredeyse tüm alışverişlerde kullanılıyor ve vatandaşlar için kredi kartına taksit imkanı adeta vazgeçilmez hale geldi. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklama ile kredi kartında taksitin iptal edilebileceği sinyali verildi. Şimşek, iş ve finans dünyasıyla buluşmasında kredi kartına taksit uygulamasıyla ilgili dikkat çekici bir mesaj iletti. Açıklamasında, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu da vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor. Bu iyi bir şey değil" ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTINA TAKSİT UYGULAMASI KALDIRILACAK MI?

Daha önce alınan bir kararla, havayolu, seyahat acentaları, konaklama ve yurt dışına ilişkin harcamalarda taksit uygulaması kaldırılmıştı. Bakan Şimşek'in bu açıklamasının ardından ise gözler, 'bütün harcamalarda kredi kartına taksit uygulaması kalkacak mı?' sorusuna çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın 2024 programında, ekonomik dengeleri korumak ve tüketim artışlarını kontrol altına almak amacıyla uygulamalar hayata geçirileceği belirtilirken, gerektiğinde ek tedbirlerin alınacağı vurgulanıyor. Bu da yeni yılda kredi kartı ile taksitli alışverişin son bulma ihtimalini gündeme getiriyor.

Esnaf, cirolarının büyük bir kısmının kredi kartlarına dayandığını belirtirken, vatandaşlar da kredi kartına taksit imkanının devam etmesini istiyor. Birçok kişi, gelir düşüklüğü ve giderlerin artışı nedeniyle taksit seçeneğine ihtiyaç duyduklarını dile getiriyor. Ancak, kredi kartı taksitlerinin kalkması durumunda alım güçlerinin düşeceği ve harcamalarını kısacakları endişesini taşıyorlar.