İBB bursu 2024 ne zaman yatacak? İBB bursu 2024 ne zaman ödenecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilere destek olmak amacıyla başlattığı Genç Üniversiteli Desteği projesi kapsamında burs imkânı sunuyor. Öğrencilere maddi anlamda katkı sağlamak amacıyla verilen bu burslar, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsıyor. Peki, İBB bursu ne zaman yatırılacak? İşte, detaylar...

İBB bursu 2024 ne zaman yatacak? İBB bursu 2024 ne zaman ödenecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Genç Üniversiteli Desteği projesi kapsamında öğrencilere burs sağlıyor. Bu destek, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak sunuluyor. Peki, İBB bursu ne zaman yatırılacak?

boga-66.jpg

İBB BURSU 2024 NE ZAMAN YATACAK?

2024 yılında İBB burs başvuruları eylül - kasım döneminde alındı ve başvuruların ardından öğrencilere burslar üç taksit halinde ödenmeye başlandı. İlk taksit ödemeleri, aralık ayında gerçekleştirildi. Ancak gözler şimdi İBB bursunun ikinci taksit ödeme tarihine çevrildi. İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, burs ödemelerinin gerçekleştirildiği anda hak sahibi öğrencilere bilgilendirici mesajlar gönderiyor.

İBB bursu, toplamda 7 bin 500 TL olacak şekilde üç taksit halinde ödeniyor. Her bir taksit 2.500 TL olarak belirlendi. İlk taksitin ardından öğrenciler, İBB'nin ikinci taksit ödeme tarihini merakla bekliyor. İkinci taksitin ne zaman ödeneceği konusundaki bilgi henüz paylaşılmamış olup, ödemeler yapıldığında öğrencilere SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak. Bu süreçte öğrencilerin, İBB bursu ödemeleriyle ilgili güncel duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.