FED faiz kararı ne olacak 2024? FED faiz düşürür mü?

FED ocak ayında faiz düşürecek mi? FED faiz kararı ne olacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? İşte ayrıntılar...

FED faiz kararı ne olacak 2024? FED faiz düşürür mü?

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED), 2024'ün ilk faiz kararını 31 Ocak 2024 tarihinde açıklayacak. FED'in faiz politikasına dair yapılan değerlendirmeler ve beklentiler de ortaya çıkmaya başladı.

FED OCAK 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED'in ocak ayı faiz kararı 31 Ocak 2024 tarihinde, akşam saat 22.00'da duyurulacak. Küresel çaptaki yatırımcılar ve piyasalar, bu kararı büyük bir dikkatle takip ediyor.

FED FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, merkez bankalarının faiz indirimlerinde yavaş hareket edeceğini öne sürüyor. Rapora göre, ABD Merkez Bankası (FED), faiz indirimine haziran veya temmuz itibarıyla başlayabilir.

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, kurumun Küresel Ekonomik Görünüm 2024 raporunda, "Bu yıl sonu itibarıyla faizin şu andaki seviyesine göre daha düşük olacağını öngörüyoruz ancak merkez bankaları faiz indirimlerde yavaş hareket edecek" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Fitch Ratings, ABD ekonomisinin beklenenden daha dirençli performans sergilediğini ve resesyon öngörmediklerini belirtti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Aralık enflasyon verisinin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen, mart ayında faiz indiriminin erken olacağını düşündüğünü belirtti. Mester, "Tahminimce Mart ayında faiz indirimini düşünmek erken olur. Çünkü daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor. Aralık enflasyonu hala yapmamız gerekenler olduğunu gösteriyor" dedi. Mester, işsizlik oranının düşük olması ve ücret enflasyonunun istenen hızda düşmemesi nedeniyle faiz indirimi için daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu vurguladı.

FED'in ocak ayı faiz kararı, küresel ekonomik görünüm ve merkez bankalarının politikaları üzerinde etkili olacak. Fitch Ratings'ın öngörüsü ve Cleveland Fed Başkanı Mester'in açıklamaları, faiz indirimlerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor. Yatırımcılar, FED'in faiz kararının ardından piyasalarda oluşacak olası hareketlilikleri yakından izleyecek.