Evlilik kredisi şartları neler 2023? Faizsiz evlilik kredisi başvurusu

Evlilik kredisi şartları neler 2023? 150 bin evlilik kredisi başvurusu ne zaman, yaş sınırı kaç? Faizsiz evlilik kredisi başvurusunda son durum! İşte ayrıntılar...

Evlilik kredisi şartları neler 2023? Faizsiz evlilik kredisi başvurusu

Evlilik kredisi başvurusu yapmak isteyen çiftlerin dikkat etmeleri gereken önemli bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. İşte, evlilik kredisi başvuru şartları ve başvurularının nasıl yapılacağına dair detaylar:

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

  • Yeni evlenen çiftler arasında öncelik, deprem bölgesinde olanlara verilecektir.
  • Evlilik kredisi başvurusu için belirlenen tutar 150 bin TL'dir.
  • Kredi, 2 yıl geri ödemesiz olarak verilecektir.
  • Geri ödeme süresi toplamda 4 yıl olarak belirlenmiştir.
  • Pilot uygulamaya 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacaktır.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru süreci resmi olarak açıklandığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen yöntem ve platformlar üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru süreci için genellikle birçok resmi kurumun internet sitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi ve e-Devlet sistemi kullanılabilir. Başvuru yapmadan önce gerekli belgeleri hazırlamanız ve başvuru şartlarını kontrol etmeniz önemlidir.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI

150 bin TL evlilik kredisi için belirlenen yaş sınırları projenin kapsamına göre değişkenlik gösterebilir. Yaş sınırları, ilin ve bölgenin özelliğine, gençlerin durumlarına ve ihtiyaçlarına göre esneklik gösterebilir. Bu nedenle, projenin uygulanacağı bölgeye göre yaş sınırları değerlendirilecek ve belirlenecektir. Hedef, 81 ildeki gençlere ulaşmak ve en geniş kapsamda hizmet sunmaktır.

Başvuru tarihleri ve detaylı başvuru şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklandığında güncel bilgileri öğrenmek için Bakanlığın resmi iletişim kanallarını takip etmek önemlidir.