Evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı yatan iller hangisi? İşte evde bakım maaşı hakkında detaylar...

Evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı yattı mı?

Aralık ayı evde bakım maaşı yattı mı sorusu araştırılmaya başlandı. Evde bakım aylığı her ayın 15'i ile 30'u arasında, illere göre farklı tarihlerde yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı ödemeleri başladığında açıklama yapıyor. Evde bakım maaşı alan engelliler ve aileleri, bu ödemeleri SMS veya e-Devlet aracılığıyla sorgulayabiliyor. Bu destekten faydalananlar, Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller güncel listesini araştırıyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte Aralık ayı evde bakım maaşı sorgulama bilgileri...

ARALIK AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5.097 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 560 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’ye SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan engellilere ve ailelerine sağlanan "evde bakım yardımı" ile aylık 5 bin 97 lira, yıllık 61 bin 164 lira ödeme yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI