Engelli maaşı kaç lira 2024? Zamlı engelli maaşı

2024 engelli maaşı kaç lira? Engelli maaşı ne kadar 2024? Engelli maaşı zammı ne kadar 2024? İşte zamlı engelli maaşı ücreti...

Engelli maaşı kaç lira 2024? Zamlı engelli maaşı

2024 yılında geçerli olacak engelli maaşları ne kadar oldu? Engelli maaşı zammı ne kadar 2024? Yeni zamlı engelli maaşı kaç lira oldu?

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR 2024?

Engelli aylığı alacak vatandaşların engel oranı yüzde 40-69 arasında ise, aylıkları 1874 liradan 2 bin 797 liraya çıkarılmıştır. Engelli oranı yüzde 70 ve üzerinde olan vatandaşların aylıkları ise 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükseltilmiştir.

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU KOŞULLARI

  1. Engelli maaşı alabilmek için başvuru yapacak kişilerin, yüzde 40 oranında engelli olduklarını sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.
  2. Başvuran kişilerin 18 yaşını doldurmuş ve 69 yaşına girmemiş olmaları şarttır.
  3. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilir.
  4. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yönlendirilen tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yapılmalıdır.
  5. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan engelli bireylerin, mahkeme kararı ile onaylanmış vasilerinin başvuru yapması gerekmektedir.

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU BELGELERİ

Yetkili hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu. Vesayet belgesi ya da vekâletname örneği (başvuru sahibi kendisi başvuruda bulunmuyorsa).

20.02.2020 tarihinden sonraki sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiğinden, bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir. Engelli maaşı almak isteyen vatandaşlar, bu şartlara uygun olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuru yapabilirler. Başvurusu kabul edilen hak sahipleri, belirlenen yeni maaşlar üzerinden aylık alabileceklerdir.