Emekli ve memur maaşları bayram öncesi yatacak mı? Emekli ve memur maaşları erken mi yatacak?

Nisan ayındaki Ramazan Bayramı, emekli ve memurların maaş ödeme günleri hakkında endişe duydukları bir konu haline geldi. 2024 yılında Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan'da başlamasıyla birlikte, maaş ödemelerinin bayram öncesinde yapılması bekleniyor. Emekliler ve memurlar, maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı veya erken ödenip ödenmeyeceği konusunda merak içindeler. Peki, emekli ve memur maaşları bayram öncesi yatacak mı? Emekli ve memur maaşları erken mi yatacak?

Emekli ve memur maaşları bayram öncesi yatacak mı? Emekli ve memur maaşları erken mi yatacak?

2024 yılında Ramazan Bayramı, bu sene Nisan ayının başına denk geliyor. Nisan ayındaki maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda belirsizlik yaratıyor. Maaşların bayramdan önce yatıp yatmayacağı veya erken ödenecek olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak?

MAAŞLAR ERKEN Mİ YATACAK?

Henüz emekli ve memur maaşlarının öne çekilmesine dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak, Ramazan Bayramı'nın 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmesi sebebiyle ödemelerin bu tarihlerden önce yapılması bekleniyor. Geçen yıl benzer bir durumda maaşlar bayram öncesinde hesaplara aktarılmıştı.

Memur maaşları her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor.

Emekli maaşları ise tahsis numarasına göre yatırılıyor. Emekli maaşı ödemeleri Cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi de Pazartesi yapılıyor.

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında ödemelerini alıyor.