Emekli maaşı ve memur maaşının kaç lira olacağını açıkladı!

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, emekli maaşı kaç lira olacak ve memur maaşı kaç lira olacak sorularının yanıtlarını verdi. Asgari ücretin ne kadar olacağını nokta atışı bilen Küçük, rakam paylaşarak dikkat çekti.

Emekli maaşı ve memur maaşının kaç lira olacağını açıkladı!

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından asgari ücret belirlendikten sonra emekli ve memur maaşlarına dair tahminlerini paylaştı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Küçük'ün tahminlerine göre en düşük memur maaşı 31 bin TL olacak. Özellikle öğretmen maaşının 39 bin TL ve polis maaşının 43 bin TL olacağını belirten Küçük, bu artışların haklı olduğunu vurgulayarak, özellikle medya sektöründeki çalışanlara da en az bu oranda zam yapılması gerektiğini ifade etti.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarıyla ilgili bilgi aldığını paylaşan Cem Küçük, en düşük emekli maaşının 11 bin 500-12 bin TL arasında olabileceğini düşündüğünü belirtti. Ayrıca, emeklilere yüzde 50'nin üzerinde bir zam yapılabileceğini ve prim günündeki adaletsizliğin giderilebileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETİN 17 BİN TL OLACAĞINI BİLMİŞTİ

Cem Küçük, daha önce de asgari ücretle ilgili başarılı bir tahminde bulunarak yeni yılda asgari ücretin 17 bin TL olacağını öngörmüştü. Küçük, komisyonun asgari ücreti 16.000 TL olarak belirlediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e 17.000 TL'nin maliyetini sordurduğunu da paylaşmıştı.