Emekli ikramiyesi zamlandı mı 2024? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu 2024?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'nun Altınordu ilçesinde düzenlenen mitinge katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Mitingte, emeklilere verilecek olan ikramiye miktarı da kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, emekli ikramiyesi ne kadar oldu 2024?

Emekli ikramiyesi zamlandı mı 2024? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu 2024?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın önceden yaptığı açıklamalarda, emeklilerin bayram ikramiyesinde artış talepleri hükümet tarafından dikkate alınacağı belirtilmişti. Bugün gerçekleşen mitingde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesinin ne kadar olacağını açıkladı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU 2024?

Erdoğan, konuşmasında "Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" ifadelerini kullanarak, bu adımın tüm kesimlerin satın alma gücünü gözeterek atıldığını vurguladı. Emeklilerin bayram ikramiyesinde önemli bir artış yapılarak, geçmiş yıllara göre daha yüksek bir miktarın planlandığını belirtti. 2018'de başlatılan bayram ikramiyesinin miktarının yüzde 50 artırılarak 3 bin liraya yükseltileceğini ifade eden Erdoğan, bu uygulamadan 16 milyon kişinin faydalanacağını dile getirdi.