Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin TL ödemesi ne zaman?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin TL ödemesi ne zaman? Çalışan emeklilere 5.000 TL ne zaman verilecek? 5.000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihi belli mi? Çalışan emeklilere 5.000 lira Meclis'ten geçti mi?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere 5 bin TL ödemesi ne zaman?

Yaklaşık 5 milyon emekli, merakla bekledikleri ikramiye hakkında detayları merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, ikramiye ödemeleri konusundaki çalışmaların son durumunu açıkladı. İlk etapta 5.000 TL emekli ikramiyesinden yaklaşık 10 milyon 429 bin kişi yararlandı. Ayrıca, çalışan emeklilerin de kapsama alınmasıyla birlikte 4 milyon 688 bin 945 kişi daha ikramiye almış olacak. Ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen emekliler, bu bilgiyi çalıştıkları bankalar aracılığıyla sorgulayabilecekler.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesini içeren torba yasa teklifi görüşmeleri tamamlandı. Ancak, ödeme takvimi henüz belli değil. Onay alındıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek olan kanun teklifi, emeklilere yönelik beklenen ikramiyeleri içeriyor.

Çalışan emekliye 5.000 TL ikramiye bu ay yatacak mı sorusu henüz kesin bir cevap bulmamış olsa da, ödeme işlemleri başladıktan sonra emekliler, maaşlarını aldıkları bankaların müşteri hizmetlerinden veya internet bankacılığı üzerinden sorgulama yapabilecekler.

Çalışmaların son durumunu aktaran AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, 2 Kasım'da yürürlüğe giren kanunla Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 TL 34 kuruş ödeme yapıldığını belirtti. Ancak, çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemelerinin tam tarihi hala netleşmiş değil. Onay sonrasında Resmi Gazete yayımlandıktan sonra ödemelerin yılbaşından önce başlaması bekleniyor. Çalışmayan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri ise toplam 4 gün içinde tamamlanmıştı.