Dul ve yetim aylığı alanlar banka promosyonu alacak mı? Promosyon ödemesi ne kadar olacak?

Dul ve yetim maaşı alanların emekli banka promosyonu alıp alamayacaklarına dair birçok kişinin merakı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emekli aylığı alan vatandaşlara kamu bankalarında 8 bin ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapılacağını duyurmasının ardından, ölüm aylığı alanlarla ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Peki, dul ve yetim aylığı alanlar banka promosyonu alacak mı? 2024 yılında dul ve yetim maaşı alanlar ne kadar promosyon alacaklar, kaç TL olacak?

Dul ve yetim aylığı alanlar banka promosyonu alacak mı? Promosyon ödemesi ne kadar olacak?

SGK'nın açıklamasıyla birlikte, dul ve yetim maaşı alanlara promosyon verilip verilmeyeceği konusundaki belirsizlik ortadan kalktı. Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisine kamu bankaları tarafından 8 bin ile 12 bin lira arasında emekli promosyonu verileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli promosyonu müjdesinin ardından, ölüm aylığı alanlar için de bir açıklama yapıldı.

ÖLÜM AYLIĞI ALANLARA 5 BİN TL PROMOSYON VERİLECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin başvurması halinde 5 bin lira promosyon ödemesi alacağını açıkladı.

SGK'dan banka promosyonları hakkında yapılan açıklamada, "Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri kamu bankalarında yaklaşık iki katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır" denildi.