Burs ücretleri ne kadar oldu 2024? Doktora bursu ne kadar? Yüksek lisans bursu ne kadar?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 yılında burs ücretlerinde artışa gidildiğini duyurdu. Peki, burs ücretleri ne kadar oldu 2024? Doktora bursu ne kadar? Yüksek lisans bursu ne kadar? Detaylar, haberimizde...

Burs ücretleri ne kadar oldu 2024? Doktora bursu ne kadar? Yüksek lisans bursu ne kadar?

Doktora Destek Bursu ve Lisans Destek Bursu miktarlarında yapılan revizyonlarla birlikte, öğrencilere sağlanan burs miktarları önemli ölçüde yükseltildi.

BURS MİKTARLARI NE KADAR OLDU?

Yapılan açıklamaya göre, '100/2000 YÖK Doktora Bursu' adı altında verilen burslar da bu güncellemeden etkilendi. Buna göre, bir işte çalışmayan öğrenciler için öngörülen burs miktarı 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya çıkarıldı.

Bu burslar, nitelikli bilgi üretmeyi hedefleyen doktora öğrencilerine destek olmak amacıyla veriliyor ve devlet üniversitelerindeki doktora programlarında eğitim gören öğrencilere YÖK tarafından sağlanıyor.

Ayrıca, belirli devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere sunulan 'YÖK Lisans Destek Bursu' ve Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerine (TEBİP-Lisans) sağlanan burs miktarları da artırıldı. Bu kapsamda, lisans destek bursu miktarı 1875 liradan 3 bin liraya, TEBİP-lisans bursu ise 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.