Beklenen açıklama geldi! Emeklilere ek zam yapılacak mı?

Emekli aylıkları, yılbaşında yapılan zamların ardından enflasyon karşısında erime sürecine devam ediyor. Bu nedenle emekliler "ek zam yapılacak mı?" sorusunu merakla takip ediyor. AK Partili bir isimden sürpriz bir açıklama geldi. Peki, emeklilere ek zam yapılacak mı? Emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte, detaylar...

Beklenen açıklama geldi! Emeklilere ek zam yapılacak mı?

Cumhur İttifakı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok emekli maaşı için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü aktardı. Altınok, TBMM'nin kapalı olması nedeniyle emeklilerle ilgili kararların Meclis'te alınması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede ise bütçe imkanları doğrultusunda emeklilere yönelik iyileştirmelerin yapılacağını aktardı.

"BÜTÇE İMKANLARINA GÖRE İYİLEŞTİRME YAPILACAK"

Turgut Altınok konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Emeklilerimize her türlü desteği veriyoruz. Biliyorsunuz TBMM kapalı ve emeklilerle ilgili karar Meclis'te alınıyor. Cumhurbaşkanımız ile konuştum, emeklilerle ilgili bütçe imkanlarına göre iyileştirme yapılacak.

İki gündür Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraberdik. Yine çözerse Cumhurbaşkanı Erdoğan çözer. Durumu konuştuk, olayların farkında. Hiçbir emeklimizi Ankara'da mağdur etmeyeceğiz.

Emekliye Mansur Yavaş bin TL veriyor. Biz 15 Nisan'da 5 bin TL'yi hesaplarına yatıracağız. Mansur Yavaş 500 TL doğalgaz desteği veriyor. Biz 4 aya çıkartıyoruz ve bin lira vereceğiz."