BDDK Cep Telefonunda Vade Sınırını Artırdı! Cep Telefonu İçin Çekilecek Kredi 12 Bin TL Oldu!

Cep telefonu almak için çekilecek kredide vade sınırı 5 bin TL idi. Ancak BDDK'dan gelen haberle birlikte vade sınırı artarak 12 bin TL oldu. Peki taksit sayısıyla ilgili bir düzenleme yapıldı mı?

BDDK Cep Telefonunda Vade Sınırını Artırdı! Cep Telefonu İçin Çekilecek Kredi 12 Bin TL Oldu!

BDDK'dan gelen kararla birlikte cep telefonu vadesinde artış yaşandı. Daha önce 5 bin TL olan cep telefon kredisi, 12 bin TL'ye çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı. Yenilenmiş ürünlerde ise 12 aya kadar taksit imkânı sunulabiliyor.

Teknolojik ürünlerin satışı ile ilgili Bankacılık Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitli elektronik eşya satışlarına sınır getirmişti. Bu da firmaları kredili satışlara yönlendirmişti. 2023'e geçiş ile birlikte kredilendirmede de güncelleme yapıldı.

BDDK, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya çıkardı.

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Diğer taraftan, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

Bu kapsamda, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olacak. Söz konusu vade, 12 bin liranın üzerindeki cep telefonlarında ise 3 ay olarak uygulanacak.