Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere minimum 715 TL ödeme yapıyor

İhtiyaç sahibi ailelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi! Bakanlıktan gelen açıklamaya göre en az 715 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler 1 yıl boyunca her ay hesaplara yatırılıyor.

Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere minimum 715 TL ödeme yapıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 710 TL ila 1.150 TL arası yardım parası veriyor. Tüm vatandaşlar bu imkandan yararlanabiliyor. Başvuru koşulları açıklandı.

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından ödemeler sağlanmaya devam ediliyor. Devlet, doğalgaz yardımından gıda yardımına kadar her konuda vatandaşın imdadına yetişiyor. Bunlar arasında kira yardımı dikkat çekiyor. Dar gelirli ailelere 750 TL'den 1.150 TL'ye kadar kira yardımı yapılıyor. Peki, kira yardımından kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar haberimizde!

Bakanlıklar tarafından yapılan sosyal yardımlardan biri olan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kira yardımına ilişkin detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı.

Kira bedellerinin artış göstermesiyle birlikte ödeme güçlüğü çeken dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği verileceği duyuruldu. Her ay düzenli olarak yapılacak ödemelere ilişkin detaylar da açıklandı.

tl-3.jpg

Kira yardımına kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kira yardımına ilişki detayları açıkladı. Bakan Yanık açıklamalarında dar gelirli ailelere her ay düzenli 1.500 TL'ye kadar nakdi kira yardımı yapılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı desteğine sigortası olmayan, emekli, dul ve yetim aylığı gibi hiçbir düzenli geliri olmayan, herhangi bir mal varlığına sahip olmayan, yapılacak gelir testi sonucu fakirlik sınırının altında bulunan herkesin başvuru yapabileceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan kira yardımı ödemeleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Şifreleri ile sisteme giriş yapan vatandaşlar "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" sayfasından istediği yardım başvurusunu yapabileceği de aktarıldı.

e-Devlet şifresi henüz olmayan vatandaşlar ise bulundukları ilçedeki en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilecek. Daha sonra verilen şifre ile sisteme girilecek ve sisteme girildikten sonra kendilerine ait özel bir şifre belirleyeceklerdir.

tl-2.jpg

Kira yardımının illere göre ödeme tutarları

Kira yardımları illere göre değişiklik gösterebilir. İşte illere göre ödenecek tutarlar;

  • İstanbul, İzmir, Ankara: 1.150 TL
  • Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1. 085 TL
  • Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
  • Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
  • Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
  • Bolu, Bingöl: 715 TL

E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş,

"Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" başlığına tıklayın

"Uygulamaya Git" kısmından işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer bir e-Devlet şifresi yoksa, PTT'lerden şifre alınarak giriş yapılabilir.

İşte adım adım kira yardımı başvuru formuna nasıl ulaşılır cevabı ...

T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapın,

Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin,

"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın

"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir

Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin.