Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 3. toplantı tarihi belli oldu mu?

Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 3. toplantı tarihi belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olur? İşte detaylar...

Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 3. toplantı tarihi belli oldu mu?

Asgari ücret pazarlıkları kapsamında yapılan ilk iki toplantıda henüz bir rakam belirlenmedi ve ücretli çalışanlar ile işveren temsilcileri beklenti içerisinde olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri, ekonomik veri ve raporları komisyona sundu. Ancak, asgari geçim şartlarına dair bir tespite henüz yer verilmedi.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

İlk iki toplantının ardından asgari ücretli çalışanlar, mevcut asgari ücretin kira, fatura, çocuk harçlığı gibi masraflara yetmediğini ifade ettiler. Ancak, henüz bir ücret teklifi ortaya çıkmadı. Asgari ücrette yeni komisyon toplantısının bir haftalık süreç beklenmeden yapılması, gerekirse işçi ve işveren heyetleri ile bakanlık temsilcilerinin katılımıyla üçlü zirve düzenlenmesi gibi olasılıklar üzerinde duruluyor. Asgari ücretle ilgili 3. toplantının tarihi henüz duyurulmadı. Konuyla ilgili tarih belirlendiğinde güncel bilgileri öğrenmek mümkün olacaktır.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

2024 yılı için yapılan değerlendirmeler, bu yılın farklı olarak tek bir asgari ücret zammının geçerli olacağını gösteriyor. Enflasyonun üzerine refah payı eklenmesi beklenirken, yüzde 50'ye yakın bir zam öngörülmekte. Bu oran, asgari ücretin 17 bin liranın üzerine çıkmasına neden olabilir. Ancak, resmi bir teklif ve açıklama yapılmadan kesin bir rakam belirlenmiş değil.