Altın fiyatları ne kadar olacak? İslam Memiş'ten açıklama geldi

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Altınım var satmalı mıyım? Altın almalı mıyım? Bu soruların yanıtlarını arayanlar dikkat! İşte uzman isimden altın değerlendirmesi...

Altın fiyatları ne kadar olacak? İslam Memiş'ten açıklama geldi

Piyasalarda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın 2024 Mart'ta faizleri 25 baz puan düşüreceği olasılığı yüzde 76 olarak değerlendiriliyor. Bu durum, altın fiyatlarıyla ilgili merakları da beraberinde getirdi. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın sahiplerinin merak ettiği "Bu hafta ne yapmalı?" sorusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GRAM ALTIN YATIRIMCISI İÇİN SARKMALAR FIRSAT

İslam Memiş, 2023 yılının son haftasında piyasalarda Noel tatili nedeniyle sakin bir seyir beklediklerini ifade etti. 2024 yılının fiyatlamasının muhtemelen 15 Ocak gibi başlayacağını söyleyen Memiş, jeopolitik gerilimlere rağmen, piyasaları rahatsız edecek bir haber akışının olmadığını gözlemlediklerini söyledi. Bu hafta gözlerin Borsa İstanbul 100 endeksine çevrileceğini vurgulayan uzman, "Altını olanlar bu hafta ne yapmalı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ons altın 2.053 dolar seviyesindeyken geçen hafta 2.070 dolara kadar yükseldi. Burada bir kar satışı ve düzeltme bekliyoruz. 2.002 dolara kadar bir gerileme olabilir. Altının 2.000 dolar seviyesinin altındaki sarkmalar, gram altın yatırımcısı için bir fırsat sunacak."

ALTINI OLANLAR ACELE ETMESİN

Uzman, şu anda gram altının 2.000 lira civarında olduğunu belirterek, geçen hafta gram altının 2.011 liraya kadar yükseldiğini hatırlattı. Bu seviyeye yapılan çekilmeyi bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Memiş, altın fiyatlarında 2.000 lira seviyesinin altında olan rakamların hala bir alım fırsatı oluşturduğunu ifade ederek, 2024 yılında 2.500 - 2.700 ve 3.000 lira seviyelerini hedefleyen bir yükseliş trendini sürdüreceklerini ifade etti. Altın sahiplerine, aceleci olmamalarını ve satış için beklemelerini önerdi.