Aile Bakanlığı karşılıksız 200.000 TL nakit yardımı yapıyor! Başvuran herkes ödeme alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçim zorluğu yaşayan vatandaşlar için sevindirici bir açıklamada bulundu. Bakanlık maddi anlamda güçlük çeken ailelere 200.000 TL para yardımı gerçekleştiriyor. Herkes bu ödemelerden yararlanabiliyor.

Aile Bakanlığı karşılıksız 200.000 TL nakit yardımı yapıyor! Başvuran herkes ödeme alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok farklı ödeme yapılmaktadır. Doğalgaz, elektrik, kira gibi pek çok farklı ödeme çeşidi yer alırken bu kez de barınma yardımı gündemde yerini alıyor. Barınma yardımı kapsamında ödemeler tek seferlik ya da aylık olarak düzenli ve düzensiz bir şekilde yapılmaktadır. Nakdi yardımlar arasında yer alan barınma yardımı için başvuru detayları açıklandı. İşte barınma yardımı hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022/11/10/para-6.jpg

BARINMA YARDIMI NEDİR?

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi aileleri ödemeler yapılmaktadır. Kasım ayı itibariyle ödemeler devam ederken bu ödemelerden biri de barınma yardımı olarak görülüyor. İçerisinde oturulamayacak kadar eski evler bakanlık tarafından onarılmaktadır. Bu kapsamda vatandaşların evlerine bakım ve onarım, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı yardımları yapılmaktadır. Ödemeler nakit olarak yapılıyor. Yardım başvuruları için vatandaşlardan T.C kimlik kartı istenir.

BARINMA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yardımından yararlanmak isteyen kişilerin 18 yaşında tamamlaması gerekiyor. Bununla birlikte hane içerisinde yaşayan kişi sayısına göre net gelirim asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. 2022 yılı için bu tutar 1833.45 TL olarak belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

2022/11/11/para-14.jpg

“Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma”

Barınma yardımı detayları hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik ödeme yapıldığı belirtildi. Belirlenen kriterlerin sağlanması durumunda ev onarımları için 75000 TL, prefabrik ev yapımı için 150.000 TL, betonarme ev yapımları için 200.000 TL'ye kadar destek verilmektedir. Ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.