5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek? Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatar?

Çalışan emeklilerin ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL ikramiye ne zaman yatar?

5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek? Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatar?

Çalışan emeklilere yönelik müjde niteliğindeki 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında merakla beklenen detaylar netleşmeye başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin TL'lik ödemenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışan emeklilere de aynı tutarda ikramiye müjdesi verildi. Peki, bu ödemeler ne zaman yapılacak?

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL emekli ikramiyesi konusundaki son gelişmeler, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesine dair açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, bu ödemelerin detayları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Bayram, "Genel Kurul'dan önce çalışan emeklilere ikramiye komisyondan geçti. Bütçe kanunu aralıksız bir şekilde tamamlanıyor. Yani başlandığı gibi biter. Bütçe görüşmeleri 2 hafta sürecek. Araya herhangi bir kanun teklifi alınmaz ancak komisyondan geçen, kanunlaşma aşamasında olan bir torba yasanın da bütçe kanunu ile beraber yasalaşması mümkün. Bütçe kanunundan sonra bir ara verilmesi beklenir. Bu yıl başına kadar sürebilir" şeklinde konuştu.

Bayram, çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye düzenlemesinin bütçe kanunu ile birlikte yasalaşması durumunda, aralık ayı içinde ödemelerin gerçekleştirilebileceğini belirtti. Ancak bütçe kanunu ile birlikte geçmezse, ödemelerin ocak ayı içerisinde yapılacağını ifade etti.

Bu kapsamda, çalışan emeklilere yapılacak olan 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri resmi olarak açıklandığında, detaylar haberimizde yer alacaktır.