Ter kokusuna ne iyi gelir? Ter kokusunu anında kesecek 3 yöntem

Günlük yaşamda karşılaşılan ve özellikle sosyal etkileşimlerde rahatsızlık yaratabilen ter kokusu, birçok insanın ortak sorunlarından biridir. Ancak, ter kokusunu engellemenin ve kontrol altına almanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. İşte, ter kokusunu engelleyecek etkili yöntemler ve pratik öneriler...

Ter kokusuna ne iyi gelir? Ter kokusunu anında kesecek 3 yöntem

Günlük yaşamda karşılaşılan ve kişinin özgüvenini olumsuz etkileyen sorunlardan biri olan ter kokusu, birçok kişi için rahatsız edici bir durum olabilir. Ancak, ter kokusunu kontrol altına almak ve önlemek mümkündür. İşte, ter kokusunu engelleyecek 3 etkili yöntem...

boga-37.jpg

TER KOKUSUNU ANINDA KESEN 3 YÖNTEM

Limon ve karbonat karışımı:

Limonun doğal antibakteriyel özellikleri ve karbonatın nötralize edici etkisi, ter kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Birkaç damla limon suyunu karbonatla karıştırarak bir macun elde edin. Bu macunu koltuk altınıza sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Bu yöntem, ter kokusunu giderirken aynı zamanda cildinizi de temizler.

Elma sirkesi:

Elma sirkesi, cildi dengeleyici ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bir pamuk topunu elma sirkesine batırın ve koltuk altınıza uygulayın. Sirkenin kokusu bir süre sonra uçacaktır ve ter kokusunu engellemeye yardımcı olacaktır. Ancak, elma sirkesinin cildi kurutucu etkisi olduğunu unutmayın, bu nedenle hassas ciltlerde dikkatli kullanılmalıdır.

Yeşil çay:

Yeşil çayın içinde bulunan tanenler, ter bezlerinin aşırı terlemesini önleyebilir ve ter kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Demlenmiş yeşil çayı soğutun ve bir sprey şişesine doldurun. Temiz koltuk altlarına bu spreyi uygulayarak ter kokusunu engelleyebilirsiniz. Ayrıca, yeşil çayın içilmesi de vücut kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.