Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında ve nereli?

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı oldu. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu nereli? Müsavat Dervişoğlu hangi görevlerde bulundu?

Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında ve nereli?

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultay'ında partinin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu aslen nereli? Müsavat Dervişoğlu hangi görevlerde bulundu? İşte, Müsavat Dervişoğlu'nun hayatı...

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da, Fatsalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Fatsa'da tamamladı. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da aldı. 1978'de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde İşletme Bölümü'ne başladı, ancak 12 Eylül 1980'de gerçekleşen darbe nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

MHP'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında aktif rol aldı. Siyasi kariyerine 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı ve daha sonra çeşitli görevlerde bulundu, Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığına kadar yükseldi. 1989'da dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görevlendirildi ve 2009'daki Mahalli İdareler Seçimleri'nde MHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2011 genel seçimlerinde MHP'nin İzmir milletvekili adayı olarak gösterildi. 2012'deki MHP kongresinde genel başkanlığa aday oldu, ancak seçimi kazanamadı.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti'nin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Dervişoğlu, 2019'dan bu yana İYİ Parti Meclis Grubu Başkanvekilliği görevini sürdürdü ve aynı zamanda 27. dönem İzmir milletvekili oldu.

27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçildi.

Müsavat Dervişoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.